Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Επαφές με υποψήφιους αποδεκτούς από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους

Σ'ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Αθηναίων στοχεύει η Δημοκρατική Αριστερά, στελέχη της οποίας τις τελευταίες ημέρες βολιδοσκοπούν πρόσωπα που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά και από το ΠΑΣΟΚ, τους Οικολόγους και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αννα Φιλίνη παραμένει ως έσχατη υποψηφιότητα Σύμφωνα με στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρώτος στόχος στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων είναι μια υποψηφιότητα «υπερκομματικού» χαρακτήρα (όπως για παράδειγμα είναι η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη), ενώ δευτερευόντως τίθεται θέμα μιας υποψηφιότητας που θα στηρίζει μια μικρότερη συμμαχία. Εάν δεν αποδώσει ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη προσπάθεια, τότε τελικά η Δημοκρατική Αριστερά θα προχωρήσει σε μια υποψηφιότητα ενός στελέχους της όπως είναι η Αννα Φιλίνη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν ήδη συζητήσει την πιθανότητα να στηρίξουν μια «υπερκομματική», όπως τη χαρακτηρίζουν, υποψηφιότητα απέναντι στον νυν δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Εκκρεμεί ωστόσο η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι πιθανόν να δοθεί λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Για την ώρα, από το κόμμα της Αριστεράς κάνουν λόγο για «θετικές ενδείξεις».

Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών στη Ζάκυνθο. Εκεί αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος για τη διαδικασία πρόληψης, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Επισήμανε ακόμα ότι είναι αναγκαίο να στηριχτεί και να προστατευτεί η εργασιακή σχέση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Σήμερα το μεσημέρι ο Φώτης Κουβέλης επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το βράδυ επρόκειτο να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου